© Baykuş Haber

Çam ve Sakura Şehir Hastanesi “Ulusal Yenidoğan İşitme Tarama Referans Merkezi” oldu

YENİ DOĞAN BEBEKLERİN İŞİTME TESTİNİN YAPILMASI, İŞİTME KAYIPLARININ ERKEN TESPİT EDİLMESİ VE REHABİLİTASYON PROGRAMLARININ UYGULANABİLMESİNİ HEDEFLEYEN “ULUSAL YENİDOĞAN İŞİTME TARAMASI PROGRAMI” ÇERÇEVESİNDE ÇAM VE SAKURA ŞEHİR HASTANESİ REFERANS MERKEZİ OLDU.

Adalar'da yeni doğan bebeklerin işitme testinin yapılmasını hedefleyen "Ulusal Yenidoğan İşitme Taraması Programı" kapsamında Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi referans merkezi olarak görev alıyor. Hastane, işitme kayıplarının erken teşhis edilmesi ve tedavi edilmesini sağlayarak bebeklerin ve ailelerinin yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyor. Bu konuda konuşan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, hastanenin koklear implant gibi işitme cihazlarının da kullanımına olanak tanıdığını belirterek, "Referans merkezi olarak koklear implantların da önünü açmış olduk" dedi.

Program çerçevesinde bebeklerin işitme taramasının hızlı ve etkili bir şekilde yapıldığını vurgulayan Prof. Dr. Yiyit, bu sayede işitme kaybının erken teşhis edilip tedavi edilerek bebeklerin normal yaşamlarına erken dönebildiğini ifade etti.

Ayrıca, hastanenin sahip olduğu donanım ve uzman kadro sayesinde bebeklerin işitme sorunlarının tespiti ve tedavisi için gerekli adımların hızla atıldığını belirtti. Uzman Odyolog Ebru Şahan İşler ise hastanede yapılan işitme taramaları hakkında bilgi verirken, koklear implant ameliyatlarına da değindi.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin bu alandaki çalışmalarının başarıyla devam ettiği ve referans merkezi olarak önemli bir rol üstlendiği belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER