© Baykuş Haber

Cami faresi suçüstü yakalandı

KAYSERİ’NİN KOCASİNAN İLÇESİNDE İDDİAYA GÖRE BİR CAMİYE HIRSIZLIK İÇİN GİREN ŞAHSI İMAM YAKALADI. ŞAHSIN CAMİYE GİRMESİ, YARDIM KUTUSUNU İNCELEMESİ VE İMAMI GÖRÜNCE PANİK OLMASI GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Kocasinan ilçesindeki Kayseri'de, hırsızlık amacıyla camiye girdiği iddia edilen bir şüpheli, caminin imamı tarafından yakalandı ve ardından polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, şüphelinin cami içerisinde dolaştığı ve imamın gelmesiyle paniğe kapıldığı anlar kaydedildi.

Olay, Şeker Mahallesi'nde bulunan Terminal Camii'nde meydana geldi. İddiaya göre M.İ. isimli şüpheli, kilitli kapıyı zorlayarak camiye giriş yaptı. Üst kattan minberi kullanarak aşağı inen M.İ., burada bulunan bağış kutusunu ve imam odasını inceledi. Caminin kapısının zorlandığını fark eden imam M.A., içerideki M.İ.'yi görünce hızla kapıyı kilitleyerek şüpheliyi içeride hapsetti. İmamın polise haber vermesi üzerine polis ekipleri camiye gelerek M.İ.'yi gözaltına aldı. Şüpheli, işlemler için karakola götürüldü. Güvenlik kameraları, M.İ.'nin caminin üst katından minberi kullanarak aşağı inmesini, bağış kutusunu incelemesini ve imam M.A.'yı gördüğünde paniğe kapılmasını anbean kaydetti.

Cami cemaatinden Ali Aslan, olayı şu şekilde anlattı: "Camimizi genellikle kapalı tutarız ve namaz vakitleri geldiğinde açarız. Bir ses duyduk, hemen yukarı çıktık. Yukarıdaki çıkış kapısının açık olduğunu gördük. Kontrol ettik ve içeride bir kişi olduğunu fark ettik. Hemen aşağı indik ve emniyete haber verdik. Emniyet ekipleri de geldi ve şahsı gözaltına aldı. Şahıs, minberi kullanarak aşağıya inmiş. Buradaki yerleri kontrol etmiş ve caminin yardım sandığını açmaya çalışmış. Şu an camimize herhangi bir zarar verilmedi." şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER