© Baykuş Haber

Çamoluk ilçesinde atıl araziler tarıma kazandırılıyor

GİRESUN’UN ÇAMOLUK İLÇESİNDE 350 DEKAR ATIL ARAZİDE SİYEZ BUĞDAYI EKİMİ YAPILACAK.

Giresun'un Çamoluk ilçesinde, tarım alanlarının artırılması amacıyla 350 dekarlık atıl arazide siyez buğdayı ekimi yapılacak. Çamoluk Belediyesi ve Çamoluk Ziraat Odası işbirliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında, ilçedeki atıl araziler tarıma kazandırılacak.

Çamoluk Ziraat Odası Başkanı Ali Tatar, atıl arazilerin tarıma dönüştürülmesiyle ilgili şunları söyledi: "Bu yıl için ilk etapta 350 dekar alanda siyez buğdayı, ekmeklik ve makarnalık buğday, arpa ve tritikale üretimi yapılması planlanmaktadır. Üretilen ürünleri Ziraat Odasına ait ürün eleme ve işleme sektöründen geçirilmektedir. Çiftçilerimize yüzde 50 hibeli şekilde dağıtımı yapılmaktadır. Bu sayede çiftçilerimizin girdi maliyetleri düşürülecek ve kaliteli tohum üretimi sağlanacaktır. Üretilen ürünlerde belediyemizin öncülüğünde geri alımı sağlanacak ve çiftçilerin pazar sorunu ortadan kalkacaktır."

Çamoluk Belediye Başkanı Fatih Düz ise projenin ilçenin tarım ve ekonomisine katkı sağlayacağını belirterek, "Tarımda öncü ve örnek projelerle Çamoluk ilçemize değer katmaya devam edeceğiz" dedi. Bu girişim, atıl arazilerin değerlendirilerek tarımsal üretimin artırılmasına yönelik olumlu bir adım olarak görünüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER