© Baykuş Haber

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinden bir ilk daha

ÇANAKKALE MEHMET AKİF ERSOY DEVLET HASTANESİ'NDE BAŞPARMAK ÜZERİNDEN KORONER ANJİYOGRAFİ İŞLEMİ BAŞARILI BİR OPERASYONLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'nde, el başparmağı üzerinden gerçekleştirilen başarılı bir koroner anjiyografi işlemi ile tıbbi bir başarıya imza atıldı. Bu özel işlem, Çanakkale'de bir ilk olma özelliği taşıyor ve Uz. Dr. Oğuz Yaşar Sarıgül ile anjiyografi ekibi tarafından başarıyla uygulandı.

Türkiye'de nadiren kullanılan el başparmağı bölgesinden anjiyografi yöntemi, hem hastalar hem de doktorlar için büyük bir konfor sağlamaktadır. Bu teknik sayesinde hastalar çok kısa bir süre içinde, yaklaşık 2 saat gibi kısa bir sürede taburcu edilebilmektedir. Başhekim Yardımcısı ve Kardiyoloji Uzmanı Dr. Oğuz Yaşar Sarıgül, yapılan işlem hakkında şunları söyledi: "Çanakkale'de hastanemizde ilk kez gerçekleştirdiğimiz 'başparmaktan anjiyo' işlemi, hem hastaların kolunu daha rahat bir pozisyonda tutmasını sağlıyor hem de doktorlar için büyük bir kolaylık sunuyor. Bu güvenli ve ağrısız işlem sonrasında kanamanın kontrolü daha kolaydır ve istenmeyen kanama veya şişlik riski çok daha düşüktür. İşlem yaklaşık 15 dakika sürer ve ardından hastalarımız yaklaşık 2 saat gibi kısa bir sürede ayağa kalkabilirler."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER