© Baykuş Haber

Çanakkale Orman Bölge Müdürü: Yanan alanlara 1 milyon 500 bin fidan dikeceğiz

Cemhan ŞEN/ ÇANAKKALE, (DHA)- ÇANAKKALE Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, kentte 16 Temmuz ve 22 Ağustos’ta meydana gelen orman yangınlarında toplam 3 bin 890 hektar alanın zarar gördüğünü belirtip, bölgede yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Demirci, ”Yanan alanlar içinde 731 hektarı tabii yöntemlerle ağaçlandıracağız, 25 bin kilogram tohum atacağız. 2 bin 964 hektarlık sahada suni yöntemlerle ormanlarımızın yeniden gençleştirilmesini tamamlamış olacağız. 1 milyon 500 bin fidan dikeceğiz. 195 hektar alanın tabiatı korunarak muhafazaya bırakılacak” dedi.  

Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Çanakkale'de meydana gelen orman yangınlarının ardından yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Demirci, yangınlar sonucunda toplamda 3 bin 890 hektar alanın zarar gördüğünü belirtti. Bu alanların yeniden ağaçlandırılması için çalışmalar yapılacağını açıkladı.

Yangınların yol açtığı zararları ele alan Demirci, orman köylerinde hayvan ve arıcıların zararlarının olduğunu ve bu zararların karşılanması için çalışma başlatıldığını söyledi. Ayrıca yangınlar sonucunda 20 kilometrelik yeni yol yapıldığını ve sahada çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Ormanları yeniden ağaçlandırmak için 731 hektarlık alanın tabii yöntemlerle ağaçlandırılacağını ve 25 bin kilogram tohumun atılacağını açıklayan Demirci, 2 bin 964 hektarlık alanda suni yöntemlerle ormanların yeniden gençleştirilmesinin tamamlanacağını, ayrıca 1 milyon 500 bin fidanın dikileceğini ifade etti. 195 hektar alanın ise tabiatı korunarak muhafaza edileceğini belirtti.

Demirci ayrıca, 2023 yılında Çanakkale il genelinde 114 orman yangını çıktığını ve bu yangınlarda 4 bin 260 hektar alanın zarar gördüğünü ifade etti. Yangınların önlenmesi ve ormanların yeniden ağaçlandırılması için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER