© Baykuş Haber

“Çanakkale Zaferi Konulu Çocuk Şarkıları Beste Yarışması Beste Yarışması” sonuçlandı

“ÇANAKKALE ZAFERİ KONULU ÇOCUK ŞARKILARI BESTE YARIŞMASI” ÇOMÜ İÇDAŞ KOCA YUSUF KONGRE MERKEZİ’NDE DÜZENLENEN KONSER PROGRAMI İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

"Çanakkale Zaferi Konulu Çocuk Şarkıları Beste Yarışması," ÇOMÜ İÇDAŞ Koca Yusuf Kongre Merkezi'nde büyük bir konser programıyla gerçekleştirildi. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen bu yarışma, 34 eserin titizlikle incelendiği bir sürecin ardından gerçekleşti. İncelemeler sonucunda 7 eser finale kalmaya hak kazandı ve kazananlar belirlendi.

Yarışmanın sonuçları, İÇDAŞ Koca Yusuf Kongre Merkezi'nde düzenlenen bir programda açıklandı. Programda, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuarı Çocuk Korosu ve Çanakkale Hüseyin Akif Terzioğlu Ortaokulu Çocuk Korosu tarafından seslendirilen eserler, jüri tarafından tekrar değerlendirildi ve kazananlar belirlendi.

Bu yarışmada birinciliği, söz ve müziği Harun Keskin'e ait olan "Çanakkale Geçilmez, Mühürlediler!" adlı eser elde etti. İkincilik ödülü, söz ve müziği Sevan Nart'a ait olan "Bir Türkü Söylesem" adlı esere verildi. Üçüncülük ödülü ise söz ve müziği İlhan Çınar'a ait olan "Çanakkale" adlı esere verildi. Ayrıca mansiyon ödüllerini kazanan eserler de ödüllendirildi. Bu mansiyon ödüllerini "Kınalı Kuzu" adlı eser ve "Kutlu Olsun Büyük Zafer" adlı eser kazandı.

Etkinliğe, Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu gibi çok sayıda davetli katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER