© Baykuş Haber

Çanakkalede ‘Arpa Çeşit Demonstrasyonu tarla günü düzenlendi

ÇANAKKALE’DE, TARIM VE ORMAN BAKANLIĞINA BAĞLI TRAKYA TARIMSAL ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜNDEN 11, EGE TARIMSAL ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜNDEN 6, ÖZEL SEKTÖRDEN 2 OLMAK ÜZERE TOPLAM 19 FARKLI, YENİ GELİŞTİRİLEN-TESCİLLENEN YERLİ VE MİLLİ ARPA ÇEŞİDİNDEN OLUŞAN ‘ARPA ÇEŞİT DEMONSTRASYONU’ TARLA GÜNÜ DÜZENLENDİ.

Çanakkale'de Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından yeni geliştirilen ve tescillenen 19 farklı yerli ve milli arpa çeşidinin tanıtımı için "Arpa Çeşit Demonstrasyonu" tarla günü düzenlendi. Bu etkinliğe, Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga Belediye Başkan Vekili Sadettin Sert, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ gibi birçok katılımcı katıldı.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, etkinlikte yaptığı konuşmada, Çanakkale'nin arpa üretiminde ülke ortalamasının üzerinde verim sağladığını ve bunun sertifikalı tohumluk kullanımının artmasına bağlı olduğunu belirtti. Ayrıca, tarım alanında kaliteli tohumluğun önemini vurgulayarak, yerli ve milli tohumların çiftçilere ulaşması için çalıştıklarını ifade etti.

Demonstrasyon alanında 19 farklı arpa çeşidini yetiştirerek çiftçilere sunan organizasyon, çiftçilere bu çeşitlerin özellikleri ve arpa tarımıyla ilgili önemli bilgilerin aktarılmasıyla son buldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER