© Baykuş Haber

Çanakkale’de orman yangını (14)

BAKAN YUMAKLI: GECE BOYU 4 HELİKOPTERİMİZ SORTİ YAPTI


Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'deki orman yangınına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gece görev yapabilen 4 helikopterimiz gün ağarana kadar sorti yaptı. Şu an itibarıyla 7 yangın söndürme uçağı ve 22 yangın söndürme helikopteri ile havadan müdahalemiz sürüyor. Kara gücümüzün cansiparane mücadelesi de aralıksız devam ediyor" dedi.
BAKAN YERLİKAYA: BOĞAZ, DENİZ ULAŞIMINA KAPANMIŞTIR
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da yangın bölgesinde AFAD, OGM, emniyet, jandarma, Türk Silahlı Kuvvetleri, belediyeler ve il özel idareleri ekiplerinin çalışma yaptığını belirterek, "Toplam; 2 bin 659 personel, 8 uçak, 26 helikopter, 240 arazöz, 71 su tankeri, 328 diğer araç ve iş makinesi sevk edilmiştir. Bölgedeki 9 köyde toplamda 337 hane ve 1251 kişi tedbir amaçlı tahliye edilmiştir. Sarıcaeli köyü yaşlı bakım evinden 72 vatandaşımız tahliye edilerek Terzioğlu Kredi ve Yurtlar Kurumu yurduna yerleştirilmiştir. Çanakkale-Çan karayolu sivil araç trafiğine kapalıdır. Çanakkale Boğazı çift taraflı deniz ulaşımına kapanmıştır" açıklamasında bulundu.
AFAD Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise orman yangınında 81 vatandaşın dumandan etkilendiği, 72 vatandaşın tedavisine devam edildiği bildirildi. (DHA)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER