© Baykuş Haber

Çankırıda 1 yılda 2 bin 8 kalp ve damar hastası tedavi edildi

ÇANKIRI’DA 1 YIL İÇERİSİNDE 4 BİN 794 KALP VE DAMAR HASTASI, TEDAVİ EDİLDİ. ÇANKIRI İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. HÜSEYİN SARIKAYA, KORONER ANJİYOGRAFİ ÜNİTESİNİN KURULMASI İLE BİRLİKTE HASTALARIN İL DIŞINA YAPILAN SEVKLERİNİN BÜYÜK BİR ORANDA AZALDIĞINI SÖYLEDİ.

Çankırı'da son bir yıl içinde 2 bin 8 kalp ve damar hastası başarılı bir şekilde tedavi edildi. Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, koroner anjiyografi ünitesinin kurulmasının ardından hastaların il dışına sevk edilme ihtiyacının büyük ölçüde azaldığını belirtti.

Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü Kalp ve Damar Hastalıkları Birimi, 1 tıbbi sekreter, 1 bilgi işlem personeli, 5 radyoloji teknisyeni, 12 hemşire, 4 kardiyoloji uzmanı ve 1 kalp damar cerrahisi uzmanı ile kalp sağlığı alanında hizmet veriyor. Çankırı Devlet Hastanesi'nde faaliyet gösteren Koroner Anjiyografi bölümü sayesinde bir yılda 778 perkutan koroner girişim (PKG) işlemi, 2 bin 8 koroner anjiyografi işlemi, 290 hastaya acil işlem ve bin 718 hastaya elektif işlem yapıldı.

Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, kalp ve damar hastalıklarının küresel ölümlerin yüzde 30'una neden olduğunu ve özellikle orta ve ileri yaş grubundaki kişilerde en önemli ölüm ve hastalık nedenlerinden biri olduğunu belirtti. Ayrıca, Koroner Anjiyografi Ünitesi'nin kurulmasıyla birlikte hastaların il dışına sevk edilme ihtiyacının büyük ölçüde azaldığını ve Çankırı halkının kalp sağlığı için en iyi ve en kaliteli hizmeti almalarının önemli olduğunu vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER