© Baykuş Haber

Çankırıda kızartma yağları mercek altında

ÇANKIRI’DA İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI GIDA KONTROL EKİPLERİ ‘FAST FOOD’ TARZI HIZLA GIDA ÜRETEREK TÜKETİME SUNAN İŞLETMELERDE OLUŞABİLECEK RİSKLERİ ENGELLEMEK AMACIYLA KIZARTMA YAĞLARINA DENETİM YAPTI.

Çankırı’da İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı gıda kontrol ekipleri ‘fast food’ tarzı gıda üreterek tüketime sunan işletmelerde oluşabilecek riskleri engellemek amacıyla kızartma yağlarını denetledi.


Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 81 ilde başlattığı ’fast food’ tarzı hızlı gıda üreterek satışa sunan işletmelerde kullanılan kızartma yağlarına yönelik denetimler, Çankırı’da da gerçekleştirildi. Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından restoranlarda kullanılan kızartma yaplarının mevcut polar, madde miktarları ve kızartma yağı sıcaklıkları cihazları ile ölçüldü. Ekipler tarafından işletme sahiplerine de bilgilendirmelerde bulunuldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER