© Baykuş Haber

Cankurtaranlar sıfır can kaybıyla 4 aylık görevlerini tamamladı

SAKARYA’NIN DENİZE KIYISI OLAN İLÇELERİNDE GÖREV YAPAN CANKURTARANLAR, YAZ SEZONUNU SIFIR CAN KAYBIYLA TAMAMLADI

Sakarya'nın denize kıyısı bulunan ilçelerinde görev yapan cankurtaranlar, yaz sezonunu sıfır can kaybıyla noktaladılar. Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı cankurtaran ekipleri, Kaynarca, Karasu ve Kocaali sahillerinde yaz boyunca hizmet verdiler ve 15 Haziran'da göreve başladıktan sonra 14 Eylül'de sezonu kapatıp görevlerini başarıyla tamamladılar.

Cankurtaran Grup Amiri Samet Karaca, ekipman ve donanım açısından Türkiye'de önemli bir konumda olduklarını belirtti. Karaca, gelecekte Sakarya sahillerini daha güvenli hale getirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Karaca, "Karasu, Kaynarca ve Kocaali'de 45 kule ve 72 cankurtaran personelimizle 15 Haziran'da göreve başladık. Karadeniz sahilinin Artvin'den Trabzon'a kadar uzanan bölgesinde, belki de tek şehiriz, hiçbir can kaybı yaşanmadı. Sezon boyunca 377 boğulma olayına müdahale ettik ve yaklaşık 500 kaybolan çocuğu bulup ailelerine teslim ettik. Cankurtaran personelimizin özverili çalışmaları için teşekkür ediyoruz. Ekiplerimiz, sezon boyunca kulelerini terk etmeden görevlerini sürdürdüler ve mesai saatleri içinde hiç can kaybı yaşanmadı" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER