© Baykuş Haber

Çanta tamircilerinin yoğun ‘bayram mesaisi

ARIZALI ÇANTALAR TAMİRCİLER TARAFINDAN KULLANIMA HAZIR HALE GETİRİLİYOR.

Bayram tatilinin 9 gün olacağı haberi üzerine tatil planları yapan vatandaşlar, eski ve arızalı valizlerini tamir ettirmek için çanta tamircilerine akın ediyor. Tatilciler, uzun süre kullanılmadığı için yıpranan veya çeşitli sorunlar yaşayan valizlerini son ana bırakmadan tamir ettirmek için çanta tamircilerine yöneliyorlar. Çanta tamircileri ise bayram öncesinde gelen yoğun talep nedeniyle yoğun mesai harcıyorlar.

Eskişehir'de uzun yıllardır çanta tamiri yapan Güray Aktaş, son birkaç gündür işlerinin yoğun olduğunu ifade ediyor. Valizlerde en sık karşılaştıkları sorunların tekerlek, fermuar ve tutacaklarda olduğunu belirtiyor. Tatilcilerin, tamir işini son ana bıraktıklarından dolayı çanta tamircilerinin de iş yoğunluğu yaşadığını söylüyor. Tatilcileri, çantalarını tatilden birkaç gün önce tamir ettirmeleri konusunda uyarıyor.

Güray Aktaş, "Bozuk çanta ve valizlerini çok acele bir şekilde yaptırıp tatile çıkıyorlar. Biz de bu yoğunluktan dolayı tamirat yaparken biraz sıkışıyoruz. Tatil hazırlıklarına başlarken birkaç gün önceden bize getirmeleri gerekiyor. Bizim için daha iyi olur. Tatile çıkmadan 1-2 gün önce çantalarını getirdikleri için yoğunluk yaşıyoruz." diyor. Valizlerin tekerlek, fermuar ve tutamaç tamiratlarının 50 ila 100 lira arasında değiştiğini ifade ediyor ve bazen valizleri yetiştirmek için fazla mesai yapmak zorunda kaldıklarını belirtiyor. Bayram tatilinin yaklaşmasıyla birlikte talebin arttığını ve pazartesi gününe kadar yoğunluğun devam edeceğini söylüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER