© Baykuş Haber

Carpet & Flooring Expo, Aralık ayında kapılarını açmaya hazırlanıyor

Tüyap Fuarcılık Grubu, İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB) ve Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) iş birliğiyle düzenlenecek olan CFE 2023 - Carpet & Flooring Expo Fuarı'nın tanıtımı gerçekleştirildi. Türk halıcılık sektörü, dünya halı ihracatının yaklaşık yüzde 17'sini gerçekleştirerek büyük bir başarı elde ediyor. Bu sektör, 5-8 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek olan CFE 2023 Fuarı ile uluslararası ziyaretçileriyle buluşmayı hedefliyor.

Fuar, Tüyap Fuarcılık Grubu, İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB) ve Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) iş birliğiyle düzenleniyor ve Türkiye'nin halı ticaretini daha da yukarılara taşımayı amaçlıyor. Fuar, halılar, kilimler, zemin kaplamaları, temizlik teknolojileri ve daha birçok ürünün sergileneceği bir platform sunacak. Özellikle Amerika, Avrupa, Kuzey Afrika, ve Asya'dan yüksek sayıda ziyaretçi bekleniyor.

Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuarın sektörel yeniliklerin sergilendiği bir etkinlik olacağını ve Türk halıcılığını dünya çapında tanıtacaklarını belirtiyor. GAHİB Yönetim Kurulu Başkanı Zeynal Abidin Kaplan ve İHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hayri Diler, Türk halı sektörünün bu fuar sayesinde daha fazla ihracat yapmasını ve ülkeye döviz girdisi sağlamasını bekliyorlar.

Türkiye'nin halı sektörü dünya genelinde büyük bir ilgi görüyor ve bu fuar, Türk halılarının uluslararası pazarda daha fazla tanınmasına katkı sağlayacak. Türk halıları, el işçiliği ve kalitesiyle biliniyor ve dünya çapında tercih ediliyor. CFE 2023 Fuarı, bu değerli sektörün uluslararası bir buluşma noktası haline gelmesini hedefliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER