© Baykuş Haber

Çarptığı genç kadının ölümüne sebep olup kaçmıştı... Tutuklanan sürücü hem ehliyetsiz hem alkollü çıktı

BURSA'DA MARKETTEN ÇIKIP YOLUN KARŞISINA GEÇEN 33 YAŞINDAKİ KADINA ÇARPIP ÖLÜMÜNE NEDEN VE OLAY YERİNDEN KAÇAN SÜRÜCÜ TUTUKLANDI.

Bursa'da, marketten çıktıktan sonra karşıya geçmeye çalışırken otomobil tarafından çarpılan ve hayatını kaybeden 33 yaşındaki kadının ölümüne neden olan sürücü tutuklandı. Kan testi sonucunda, 21 yaşındaki sürücünün 1.05 promil alkollü olduğu ve ehliyetinin olmadığı belirlendi.

Kaza, Yıldırım ilçesinin Hocataşkın Mahallesi'nde meydana geldi. İncirli Caddesi üzerinde seyir halindeki 34 FIF 791 plakalı otomobilin sürücüsü Yusuf K. (21), aşırı hızla ilerlerken, marketten dondurma almış olan Yasemin Selova (33) yolun karşısına geçmeye çalışırken ona çarptı. Bu çarpmanın etkisiyle Selova metrelerce havada süzülerek yere düştü. Olay yerindeki şahıslar, otomobilin duracağını beklerken, sürücü aksine gas pedalına basarak olay yerinden kaçtı. Yakınlarında bulunanların ihbarı üzerine sağlık ekipleri hızla gelerek yaralı kadını hastaneye sevk etti. Ancak tüm müdahalelere rağmen Selova'nın yaşamı kurtarılamadı. Polis, kaçan sürücü Yusuf K.'nin kimliğini belirleyerek gözaltına aldı.

Kaza anı, bir işyerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Polis, olay yerinden kaçan sürücünün aracının plakasını tespit etti. Gözaltına alınan Yusuf K. ifadesinde, "İki arkadaşımla marketten alkol alıp içtik. Daha sonra biraz turlayacaktık. Karşıma bir yayın çıktığını fark ettim ama direksiyonu kıramadım. İleride arkadaşlarımı bırakıp ben de amcamın evine kaçtım" şeklinde konuştu. Ehliyetsiz olan sürücü, hastaneye kan testi için götürüldü ve sonuçlarında 1.05 promil alkollü olduğu belirlendi. İfadesinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Yusuf K., cezaevine gönderildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER