© Baykuş Haber

Çarşamba pidesine coğrafi işaret denetimi

SAMSUN’DA, 6769 SAYILI SINAİ MÜLKİYET KANUNU KAPSAMINDA 22 ARALIK 2016 TARİHİNDEN İTİBAREN KORUNMAK ÜZERE 21 MART 2018 TARİHİNDE ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI TARAFINDAN TESCİLİ YAPTIRILAN ÇARŞAMBA PİDESİNİN COĞRAFİ İŞARET DENETİMİ TAMAMLANDI.

Samsun'un Çarşamba ilçesinde "Çarşamba pidesi" üreten altı firma denetlendi. Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) tarafından tescillenen Çarşamba pidesinin coğrafi işaret denetimi tamamlandı. Denetim sırasında, coğrafi işaretli Çarşamba pidesi üreticileri yerinde ziyaret edildi ve coğrafi işaretin önemi vurgulandı. Üreticilerin ürünlerinin şartnameye uygunluğu da denetlendi. Denetimde Çarşamba Ticaret Borsası Tescil Takip Memuru Oğuzhan Kılınç, Proje Uzmanı Hümeyra Arı, Çarşambalılar Lokantacılar Odası Genel Sekreteri Serpil Yılmaz, Çarşamba Belediyesi görevlisi Onur Öztürk ve İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilisi Uğur Gencer de yer aldı.

Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, denetimlerin usulüne uygun yapıldığını belirtti. Ayrıca, Çarşamba pidesinin bölgenin ortak değeri olduğunu vurgulayarak, bu geleneksel ürüne sahip çıkılması ve marka değerinin artırılması gerektiğini ifade etti. Çarşamba pidesinin kültürel ve mutfaki önemine dikkat çekti ve bu ürünün korunması için ellerinden geleni yapmaktan gurur duyduklarını söyledi.

ÇTB tarafından yapılan coğrafi işaret denetimlerinde, işletmelerin Çarşamba pidesini geleneksel yöntemlere uygun olarak ürettiği ve yöresel ürünleri kullandığı tespit edildi. Bu denetimlerle Çarşamba pidesinin kalitesi ve özgünlüğü korunmaya devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER