© Baykuş Haber

Çaycuma kültürü yaşatılıyor

ZONGULDAK (İHA) - ZONGULDAK’IN ÇAYCUMA İLÇESİNDE BELEDİYE HALKOYUNLARI TOPLULUĞU “OKUL OKUL DOLAŞIP KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATIYORUZ” PROJESİNİN İKİNCİSİNİ HAYATA GEÇİRİYOR.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde Belediye Halkoyunları Topluluğu, "Okul okul dolaşıp kültürümüzü yaşatıyoruz" projesinin ikinci aşamasını gerçekleştiriyor. Köylere ziyarette bulunan topluluk üyeleri, geleneksel gösterilerle yerel kültürü canlandırmaya çalışıyor.

Çaycuma Belediyesi Halkoyunları Topluluğu, geçen yıl başlattığı "Okul Okul Dolaşıyoruz, Kültürümüzü Tanıtıyoruz" projesinin ikinci aşamasını hayata geçiriyor. Bu proje, genç nesillere Çaycuma'nın kültür mirasını tanıtmak ve kültürel erozyonu önlemek amacıyla başlatılmıştır. 5-8 Haziran tarihleri arasında Çomranlı, Kayıkçılar, Basat ve Dereköseler köylerinde ilkokulların önünde gerçekleştirilen etkinlik, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de desteğiyle yürütülmektedir. Vatandaşlar bu etkinliğe büyük ilgi göstermektedir.

Çaycuma Belediyesi Halkoyunları Topluluğu ve Kayıkçılar Köyü İlkokulu, halkoyunları gösterileri sunarken, aynı zamanda yöresel şive ile mâniler, "Zehirli Mantar" ve "Film Çekimi" gibi skeçleri de sergilemektedir. Etkinliklerin açılış konuşmasını yapan Çaycuma Belediyesi Halkoyunları Topluluğu Başkanı Nilgün Çelik, günümüzde geleneksel kültürden uzaklaşıldığını ve hızlı bir tekilleşme yaşandığını belirtti. Çaycuma'nın halkoyunları, manileri, şivesi, ağız özellikleri ve geleneksel oyunlarının unutulmaya başladığını ifade eden Çelik, Çaycumalılık bilincinin gelişimine katkı sağlayarak, geleceğe daha bilinçli adımlarla ilerlemeyi hedeflediklerini söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER