© Baykuş Haber

Çekirgelerin istila ettiği köyde vatandaşların mağduriyeti sürüyor

GÜMÜŞHANE’NİN ŞİRAN İLÇESİNDE ÇEKİRGELERİN İSTİLASINA UĞRAYAN ÇEVREPINAR KÖYÜNDE KÖY HALKININ MAĞDURİYETİ SÜRERKEN İLAÇLAMA ÇALIŞMALARININ YARIN BAŞLAYACAĞI ÖĞRENİLDİ.

Gümüşhane'nin Şiran ilçesindeki Çevrepınar köyü, binlerce çekirgenin istilasına uğruyor ve köy halkı mağduriyet yaşıyor. Çekirgeler, köy içine sızarken, tarım arazilerine de zarar veriyor. Bu sorunun üç yıldır devam ettiğini ve bu yıl çekirge sayısında büyük bir artış olduğunu dile getiren köy sakinleri, yetkililerden çekirge sorununa çözüm bulmalarını istiyor.

Köy sakinlerinden Ali Yıldız, bu durumun çok açık bir şekilde ortada olduğunu belirterek, "Çekirgeler neredeyse bizi yiyecekler, evlerden içeri giriyorlar. Devletimizden ilaçlama yapmasını bekliyoruz. Burası 3 senedir bu şekilde, ama bu sene en kötüsü. İlaç verdiler ama yeterli olmadı." dedi.

Çekirgelerin evlere kadar girdiğini ifade eden Cemal Gedik ise, "Kapıyı açık bırakırsanız hemen içeri giriyorlar. Yemek kokusuna çok meraklılar, kokuyu alınca hemen camlara geliyorlar." şeklinde konuştu.

Çekirgelerin evin her tarafına girdiğini söyleyen Fatma Gül ise, "Çekirgeler bizi yiyor, artık bıktık. Öldürmeye çalışıyoruz, ama günaha mı giriyoruz bilmiyorum. Evlerimize giriyorlar, yataklarımıza giriyorlar, her yere yayılıyorlar, mutfakta dolaşıyorlar. Yetkililer gelip bize yardım etsinler, ilaçlasınlar ve bizi kurtarsınlar." ifadelerini kullandı.

Şiran İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin ilaçlama çalışmalarına yarın başlayacakları bildirildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER