© Baykuş Haber

Çekmeköy Belediyesinden kaçak yapıların yıkımına ilişkin basın açıklaması

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ’NDEN KAÇAK YAPILARIN YIKIMINA İLİŞKİN BASIN AÇIKMALASI

Çekmeköy Belediyesi, Nişantepe Mahallesi'nde gerçekleştirilen kaçak yapı yıkımının ardından ortaya atılan gerçek dışı iddialara yanıt vermek amacıyla bir basın açıklaması yayınladı.

Açıklamada, Nişantepe Mahallesi'nde kaçak olarak inşa edilen yapıların yıkılmasının kanunlara uygun bir şekilde gerçekleştiği ve bu yapıların daha önce durdurulduğu, yasal uyarılar yapıldığı halde seçim öncesi tamamlanmaya çalışıldığı ifade edildi. Ayrıca, bu parsellerin hisseli olması nedeniyle yapı inşa edilemeyeceği vurgulandı.

Açıklamada, bazı basın organlarında yer alan yaşlı kadınların sokağa atıldığı, evlerin boşaltıldığı ve vatandaşlara şiddet uygulandığı iddialarının asılsız olduğu belirtildi. Yıkılan yapıların içerisindeki eşyalara zarar verilmediği ve vatandaşlara zor kullanılmadığı ifade edildi. İzin verilmemiş olan bu yapıların kaçak olduğu fotoğraflarla belgelenmiştir.

Son olarak, Roman vatandaşlarının Çekmeköy Belediyesi ile yakın bir ilişkisi olduğu ve belediyenin bu topluluğa destek verdiği belirtildi. Roman vatandaşları için çeşitli projelerin hayata geçirildiği ve bu topluluğun desteklendiği ifade edildi.

Açıklama, bu tür yanlış ve kasıtlı haberlerin amacına ulaşamayacağını, doğruların karşısında yenik düşeceğini vurguluyor ve kamuoyuna saygıyla duyuruyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER