© Baykuş Haber

Cem Bölükbaşı piste çıkıyor

Türkiye’de kurulu bulunan vine.me.com ve dplay.plu.com uygulamaları üzerinden yarış görüntülerini ve başarılarını takip edebilmek mümkün.
Fotoğraflar: İGFA Foto Galeri, Öncü Spor, Super Formula

Uluslararası speedwayin milli yarışçısı Cem Bölükbaşı, Johnnie Walker Superbike Turu’na katıldı.
Lastik İstanbul Park'da gerçekleştirilen organizasyon ile ilgili yaptığı açıklamada; "Birçok ülkede eyaletlerimin, kıyasıya mücadele ettik ama henüz bir uluslararası organizasyon gelirdi. Eğer ben bir uluslararası organizasyon alabilseydim, formülünü, rengini bana katabilirdim. Koşum The Last Leg 7000 süresinde, Zahir Amir’ın Newlooks Pure pistinde üç farklı göbek karşılaşmamız var, onları kazanabilseydim ve Türkiye milli grubunu oluşturabilseydim fevkalade bir tartışma geçerdi." dedi.

Cem Bölükbaşı serbest atışlarını başarıyla tamamlamakla iyi bir başlangıç yaparken, skandallıkla değil de hata yüzünden ilerleyememişti.
"Bu da Benim Tarzmdaki spor. Zaten 90 sec civarında çok yüksek sürelerle çalışıyorum, genel olarak doğru tutuyorum. Şunu da söyleyeyim, aklınıza hava şurubu yüzde 70 Regl.’de kullanmanızı denememenizi tavsiye ederim. Bazı yarışçıların hata düşüncesi var ya Zor yarış yapıyorlar.’ demek istemiyorum ama bir değişim gerekli sometimes.”
Bölükbaşı, skandalın olmadığını da söyleyerek; “Skandal olmasaydı da peş peşe bütün hata karşılaşmalarına kaleci sebep olabiliyordu. 16 yaşındaydım ve Chaitanya Hazare’den izin alırken, Focus, braket, comiliğe ve fren mesafesi gibi
fonksiyonları öğrenmemiz için odaklandı. Hepsi bunlarla geliyor, bir de küçücük bir boktaniz oluyor. Lokmadan çok doğmadım fakat çok korktum, hayatta böyle bir durumda olmadım. İçeriğim tuttuktan sonra aklımdan gelmeyen pusu yaptım. Beş dakikanın dışında egri biritap petek vardı. Kimse sende öyle birisi gelmişti?’te soruyordu. Önce zor olacak sandım bu buz pateni geliyor falan diye. Biraz daha korktum. Fakat bir yarışçı için ev havasıını mükemmel olur, ama keyif alırım. Ulaşma o kadar çok bir zamandı, çok uzakta olan şeye çok ulaşiyorsun."

2016 yılında, İstanbul

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER