© Baykuş Haber

Cemevi saldırısı davasında esas hakkında mütalaa verildi

Başkent Ankara'nın Mamak ve Çankaya ilçelerinde Alevi sivil toplum kuruluşlarına yönelik gerçekleşen saldırıya ilişkin davanın duruşmasında duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Tutuklu sanık Ahmet Ozan Karaca, cezaevinde olduğu için Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Diğer tutuksuz sanıklar Baver Gül ve Çağdaş Can Bardakçı ise duruşmada yer almadı. Müştekiler, Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı, Fatma Ana Cemevi ve Demokratik Alevi Dernekleri temsilcileri de duruşmayı izledi.

Mütalaada, sanık Karaca'nın olay günü öğlen saatlerinde Türkmen Alevi Bektaşi Derneği'ne giderek bir çalışanı darp ettiği, aynı gün içinde Şahı Merdan Cem Evi'ne giderek içeride bulunanların üzerine sandalye attığı ve bir kişinin yaralanmasına neden olduğu, daha sonra başka bir derneğe giderek zarar verdiği belirtildi. Sanık Karaca'nın ifadesinde bu eylemleri kabul ettiği ifade edilen mütalaada, diğer sanıkların da müşterek fail olarak değerlendirilmesi ve buna göre cezalandırılmaları talep edildi.

Sanıkların "ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme," "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme," "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama," ve "kasten yaralama" suçlarından cezalandırılmaları talep edildi. Bu çerçevede cezaların, 1 yıl 3 aydan 5 yıl 3 ay hapis cezasına kadar çıkabileceği belirtildi.

Mahkeme, Karaca'nın tutukluluğunun devamına karar verirken bir sonraki celseyi 7 Temmuz tarihine erteledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER