© Baykuş Haber

Cengiz Aytmatovda okuma saati

ANTALYA’DA MURATPAŞA BELEDİYESİ’NİN KIRGIZ EDEBİYATÇI CENGİZ AYTMATOV ADINI TAŞIYAN PARKTA BULUNAN VE YAZARLA AYNI TAŞIYAN KÜTÜPHANEDE GÜZELOBA İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ OKUMA SAATİ DÜZENLENDİ. ÖĞRENCİLER, YANLARINDA GETİRDİKLERİ YA DA KÜTÜPHANEDEN ÖDÜNÇ ALDIKLARI KİTAPLARI PARKTA OKUYUP BİTİRDİ.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde bulunan Cengiz Aytmatov adını taşıyan parktaki kütüphanede, Güzeloba İlkokulu öğrencileri için keyifli bir okuma saati düzenlendi. Öğrenciler, yanlarında getirdikleri ya da kütüphaneden ödünç aldıkları kitapları parkta okuma fırsatı buldular.

Muratpaşa Belediyesi, Cengiz Aytmatov'un doğumunun 90. yılı etkinlikleri kapsamında Güzeloba Mahallesi'nde yer alan Cengiz Aytmatov Parkı'nda yazarın adını taşıyan kütüphane açmıştı. Bu kütüphane, 5 bin kitaplık zengin koleksiyonu ve Kırgız edebiyatından seçme eserler bölümü ile öğrencilere hizmet veriyor. Park içinde bulunan kütüphane, özellikle Lise Geçiş Sistemi (LGS) sınavına hazırlanan öğrencilerin yoğun ilgisini çekiyor.

Kütüphane, 15'er metrekarelik 3 bağımsız bölüm ve 100 metrekare genişliğe sahip ortak çalışma alanından oluşuyor. Pazar hariç haftanın her günü 09.00-19.00 saatleri arasında hizmet veren kütüphane, öğrencilere ders çalışma ve kitap okuma imkanı sunuyor. Güzeloba İlkokulu'nun 2. sınıf öğrencileri, yaz tatiline sayılı günler kala bu kütüphanede kitaplarını okuma fırsatı buldular.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER