© Baykuş Haber

Cennet ve Cehennem Vadisi doğaseverlerin uğrak mekanı oldu

CENNET VE CEHENNEM VADİSİ DOĞASEVERLERİN UĞRAK MEKANI OLDU

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bulunan Cilo Dağları'nın eteklerindeki buzullarla ünlü Cennet ve Cehennem Vadisi, hem yerli hem de yabancı turistlerin gözdesi haline geldi. Bu muhteşem doğa harikası, 110 kişilik bir turist grubunu ağırlayarak ziyaretçilerine unutulmaz anılar yaşattı.

Cennet ve Cehennem Vadisi, doğanın çarpıcı güzelliklerini barındırıyor. Renk renk açan çiçeklerin bulunduğu bir yanda, diğer yanda ise metreyi aşan kar yığınları ve eriyen karların oluşturduğu akarsuların bulunduğu vadide doğa yürüyüşleri yaparak doğanın tadını çıkaran ziyaretçiler, Türkiye'nin en büyük vadisindeki buzullara ulaştı. Doğaseverler, bu muhteşem manzaraları ölümsüzleştirmek için bol bol fotoğraf çekti ve buzulların üzerinde poşetlerle kayarak eğlenceli anlar yaşadı.

Yüksekova Ekolojik Platformu Dağcılık ve Spor Derneği (YEKDASDER) Başkan Yardımcısı Hakan Zanyar Aykut, bu haftaki tur rotasının Cennet ve Cehennem Vadisi olduğunu belirterek, bölgedeki doğal güzellikleri keşfetmek isteyen 110 kişilik bir grupla geldiklerini söyledi. Bu etkinliklerin her hafta devam ettiğini ve katılan misafirlere bölgeyi tanıtmaya çalıştıklarını ifade etti.

YEKDASDER üyesi Harun Atalay da, bölgedeki buzulların bulunduğu alanın dört mevsimin aynı anda yaşandığı bir yer olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin en büyük ikinci zirvesinin 4 bin 135 rakımlı olduğunu belirtti. Bu etkinliklerle doğa turizminin bölgede daha fazla yaygınlaştırılmasına katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER