© Baykuş Haber

Çeşme 2023 sezonuna 14 mavi bayraklı plajı ile giriyor

ÇEŞME 2023 SEZONUNA 14 MAVİ BAYRAKLI PLAJI İLE GİRİYOR

Tatilcilerin gözde destinasyonlarından biri olan İzmir'in Çeşme ilçesi, yaz sezonuna toplam 14 mavi bayraklı plajı ve 2 mavi bayraklı marina ile hazırlanıyor. Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi, 2023 yılı mavi bayrak ödüllerini açıkladı ve Türkiye genelinde 551 plaj, 23 marina, 14 turizm teknesi ve 10 bireysel yatta mavi bayrak dalgalanacağını duyurdu. İzmir'de ise 64 plaj ve 4 marina mavi bayrak almaya hak kazandı.

Çeşme ilçesi, bu prestijli ödülü kazanan İzmir bölgelerinden biri. Çeşme Belediyesi tarafından işletilen Ilıca Halk Plajı, Tekke Halk Plajı ve Dalyan Kocakarı Halk Plajı, bu yıl da mavi bayrağa layık görülen plajlar arasında yer alıyor. Bu bağlamda, Çeşme, özel otellerin yanı sıra toplamda 14 mavi bayraklı plaj ve 2 mavi bayraklı marina ile 2023 yaz sezonuna hazırlanıyor.

Mavi Bayrak Programı, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülüyor ve uluslararası arenada Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı-FEE tarafından 50 ülkede uygulanıyor. Mavi bayraklı plajlar ve marinalar, çevresel sürdürülebilirlik ve deniz çevresinin korunması konularında belirli standartları karşılayan bölgeleri ödüllendiriyor. Bu standartlar arasında yüzme suyu kalitesi, atık su yönetimi, doğal alanların korunması, cankurtaran hizmetleri, engelli erişilebilirliği, çevre eğitimi ve bilgilendirme yer alıyor. Bu sayede Mavi Bayrak, sürdürülebilir turizmin teşvik edilmesine katkı sağlıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER