© Baykuş Haber

Ceviz suyunun sağlık açısından faydaları saymakla bitmiyor

DİYETİSYEN RENGİN ÖZBEY, CEVİZ SUYUNUN SAĞLIK AÇISINDAN ÇOK FAYDALI OLDUĞUNU İFADE EDEREK, “KARIN ŞİŞKİNLİĞİ VE GAZ PROBLEMİNE İYİ GELİR. GÖBEK ERİTME VE KİLO VERMEYE BAŞLAYANLAR HER HAFTA TARTIDA OLUMLU SONUÇLAR ALDIĞINI GÖREBİLİRLER. KOLESTEROL, TROİDE, YORGUNLUK, HALSİZLİK VE SİNİRLİĞE İYİ GELİR.” DEDİ

Ceviz suyunun sağlık açısından birçok faydası olduğunu belirten Diyetisyen Rengin Özbey, bu doğal içeceğin karın şişkinliği ve gaz problemlerini hafifletmede etkili olduğunu söyledi. Ayrıca göbek eritmeye ve kilo vermeye yardımcı olduğunu vurgulayan Özbey, ceviz suyunun kolesterol düzeyini dengelemeye, tiroid sağlığını iyileştirmeye, yorgunluğu ve halsizliği azaltmaya, sinirliliği gidermeye yardımcı olduğunu ifade etti.

Diyetisyen, Amerikan Sağlık Bakanlığı'nın cevizin içerdiği Omega-3 yağlarının zayıflamaya ve beyin fonksiyonlarına olumlu katkıda bulunduğunu resmen kabul ettiğini de sözlerine ekledi. Ceviz suyunun vücut sağlığına birçok fayda sağladığını belirterek, içerdiği proteinlerin yağ yakımını hızlandırdığını, tokluk hissini uzattığını ve aşırı açlık hissini önlediğini dile getirdi.

Ceviz suyunun nasıl yapıldığını açıklayan Özbey, gece yatmadan önce bir bardak suya bir tam ceviz koymanın yeterli olduğunu ve sabaha kadar bekletilmesi gerektiğini belirtti. Sabah uyandığınızda, dişlerinizi fırçaladıktan sonra aç karnına cevizleri yediğiniz suyu içmenin faydalı olduğunu açıkladı. Bu içeceği düzenli olarak tüketmenin kilo verme sürecine olumlu katkı sağladığını belirten Özbey, özellikle emziren anneler, hamileler, diyabet, tiroid ve kolesterol sorunu yaşayan kişilerin bu içeceği gönül rahatlığıyla tüketebileceğini söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER