© Baykuş Haber

Çevre aktivistleri, Monetin tablosunu hedef aldı: 2 gözaltı

Çevre aktivistleri, Stockholm'deki bir müzede bulunan ünlü ressam Claude Monet tarafından 1900 yılında yapılan "The Artist’s Garden at Giverny" adlı esere boyalı saldırı düzenleyerek ellerini tabloya yapıştırdı. Bu olay sonucunda polis, 2 aktivisti gözaltına aldı.

İsveç'in başkenti Stockholm'deki Stockholm Ulusal Müzesi'ne gelen Aterstall Vatmarker (Sulak Alanları Yeniden Canlandır) adlı çevre grubuna iki aktivist, Claude Monet tarafından 1900 yılında yapılan bu ünlü esere kırmızı boya ile saldırarak ellerini tabloya yapıştırdı. Polis, saldırının ardından 25 ve 30 yaşlarındaki 2 kadın aktivisti gözaltına aldı.

Müze yetkilileri, tablonun saldırı sonrası hasar görüp görmediğini henüz bilmediklerini, bu nedenle tablonun müze küratörleri tarafından incelendiğini belirtti. Tabloda koruyucu cam olduğunu açıkladılar.

Aterstall Vatmarker Sözcüsü Helen Wahlgren, yaptığı açıklamada iklim değişikliğinin bir sağlık ve çevre krizi olduğunu vurguladı. İklim felaketinin insan yaşamını tehdit ettiğini ve birçok insanın bu nedenle öldüğünü ifade eden Wahlgren, "Monet’in tablosundakiler gibi muhteşem bahçeler yakında uzak bir anı olacak" dedi. Ayrıca İsveç hükümetini uluslararası iklim taahhütlerine uymamakla suçlayarak emisyon azaltma hedeflerine ulaşılamadığını ve emisyonların hala arttığını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER