© Baykuş Haber

Çevre dostu restoran sezona büyük bir açılış ile merhaba dedi

ÇEVRE DOSTU NUUP SENTO RESTORAN SEZONA BÜYÜK BİR AÇILIŞ İLE ‘MERHABA ‘’ DEDİ

Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Çamlı Mahallesi'nde faaliyet gösteren çevre dostu iş yeri belgesine sahip Nuup Sento, Michelin yıldızlı üç İtalyan şef eşliğinde yaz sezonunu açtı. İtalya Konsolosu Valerio Giorgio'nun da katıldığı açılışta, İtalyan ve Türk mutfağının bir araya geldiği lezzetler sunuldu.

Marmaris'e 15 dakika mesafede yer alan Sedir Adası yolunda bulunan Nuup Sento Restoran, doğaya zarar vermeden özenle inşa edilmiş bir mekanda hizmet veriyor. Açılışta, Michelin yıldızlı üç şef tarafından hazırlanan İtalyan ve Türk mutfağı karışımı 7 farklı lezzet davetlilere sunuldu.

Restoranın Mutfak Koordinatörü Şef Tolga Kamiloğlu, açılışta sunulan menü hakkında, "Fine dining sunumlu restoranımızda şu anda ortalama 35 kişi var. Bunun bir kısmı Sento Restoran bölümünde, 8 tanesi pastane ve 8 tanesi de otel mutfağı içinde yer alıyor. Bu haftayı bir açılış haftası olarak belirlemiştik. İtalya’dan Michelin yıldızlı iki şefimiz var, bir tane de pastane şefi. Onlarla birlikte 7 etaplı bir yemek vereceğiz. Bugün bir tadım menüsü şeklinde toplam 7 etaptan oluşan bir menü oldu" dedi.

İşadamı Nural Pekgüzel ise doğanın içinde, çevreye zarar vermeden bir restoran yaratma amacı güttüklerini belirterek, "Marmaris'te böyle farklı bir şey yapmak istedik. Doğayı kaybetmek yerine doğanın içinde kaybolmayı tercih ettik ve böylece kendimize güzel bir eser inşa ettiğimizi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

İtalya Konsolosu Valerio Giorgio ise Marmaris'i ziyaret etmekten memnuniyet duyduğunu belirterek, İtalyan ve Türk mutfaklarının farklı lezzetlere sahip olduğunu ancak ortak ürünlerde buluştuklarını söyledi. Giorgio, İtalyan şeflerin hazırladığı sunum menüsünü çok beğendiğini ifade etti.

Açılışa katılanlar arasında İzmir Sosyal Kalkınma ve İşletme Kooperatifi (SKOOP) Başkanı Işıl Nişli de yer aldı ve çevre dostu işletme plaketini takdim etti.

Nuup Sento Restoran, canlı klasik müzik ve DJ performanslarıyla renklenen bir açılış etkinliği ile yaz sezonuna merhaba dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER