© Baykuş Haber

Çevre Gününde acı gerçek: 1 milyon kuşun ölümüne sebep oluyor

5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde sigaranın çevresel etkileri üzerine yapılan araştırmaları değerlendiren Doç. Dr. Mustafa Aydın, sigaranın çevreye verdiği zararları önemle vurguladı. Aydın, her yıl neredeyse 5 trilyon sigara izmariti üretildiğini ve bu izmaritlerin yere atılmasının kuşların ölümüne neden olduğunu belirtti. Sigaranın insan sağlığına ve çevreye büyük zarar verdiğine dikkat çeken Aydın, çevre bilincinin artırılması gerektiğini söyledi.

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında sigaranın çevresel etkilerinin vurgulanması gerektiğini belirten Aydın, sigara kullanımının kalp ve damar hastalıkları ile birçok kanser türüne yol açtığını ifade etti. Ayrıca sigara izmaritlerinin doğada büyüme geriliğine, orman yangınlarına ve çevre kirliliğine neden olduğunu söyledi.

Sigaranın ekolojik yaşam üzerindeki tehlikeli etkilerini açıklayan Aydın, tütün tarımı sırasında kullanılan ilaçların toprak ve su kirliliğine yol açtığını, sigara üretimi sırasında atmosfere zararlı gazların salındığını ve ağaç kesiminin arttığını dile getirdi. Sigaranın doğada uzun süre parçalanamayan plastikler içerdiğini ve kuşların sigara izmaritlerini yuttuğunu söyleyen Aydın, bu nedenle yaklaşık 1 milyon kuşun öldüğünü ifade etti.

Doç. Dr. Mustafa Aydın, gelecek nesillere temiz bir doğa bırakmanın önemine vurgu yaparak, sigaranın çevresel ve sağlık açısından zararlarının anlatılması ve çevre bilincinin artırılmasının büyük önem taşıdığını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER