© Baykuş Haber

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: “Yarısı Bizden kampanyamızda başvurular sona erdi. 1 milyon 19 bin 471 bağımsız birim, 269 bin 670 başvuru yapıldı”

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI, “YARISI BİZDEN” KAMPANYASININ BAŞVURU SÜRECİNİN SONLANDIĞINI DUYURDU.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan "Yarısı Bizden" kampanyasının başvuru süreci sona erdi. Bu önemli kampanyayla ilgili açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Yarısı Bizden kampanyamızda başvurular sona erdi. 1 milyon 19 bin 471 bağımsız birimde toplamda 269 bin 670 başvuru yapıldı. Şu ana kadar uzlaşı sağlanan 108 bin konutta projelendirme çalışmaları başlatıldı. Tüm başvurular incelenecek, çoğunluğun sağlandığı binalarda dönüşüm süreci hemen başlayacak. İstanbul’umuzu tüm afetlere karşı daha dirençli kılmak için durmadan çalışacağız!” dedi.

Bu kampanya kapsamında 2+1 dairelerin 750 bin lirasının devlet tarafından karşılandığını belirten Kurum, geri kalan tutar için yüzde 10 peşinat ve 10 yıl vadeyle ödeme imkânı sağlandığını ifade etti. Ayrıca, 3+1 dairelerin 900 bin lirasının devlet tarafından karşılandığını ve yine geri kalan tutar için yüzde 10 peşinat ve 10 yıl vadeyle ödeme seçeneğinin sunulduğunu dile getirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı uzmanları tarafından kabul edilen başvuruların binaların ön incelemesinin yapılacağını, ardından gönüllülük esasına dayalı olarak anlaşma sağlanan binalar için protokollerin hazırlanacağını ve projelendirme çalışmalarına başlanacağını açıkladı. Bu sürecin tamamlanmasının ardından binaların boşaltılmasıyla birlikte inşaatın en geç 2 yıl içinde tamamlanacağını ve bu süreçte taşınma maliyetleriyle aylık kira yardımı yapılacağını bildirdi.

İstanbul genelindeki başvuru rakamları da ayrıntılı olarak verildi ve ilçelere göre başvuru sayılarına yer verildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER