© Baykuş Haber

Çevreciler ödüllendirilecek

GÜRSU BELEDİYESİ SIFIR ATIK HAREKETİ’NE KATKI SAĞLAMAK İÇİN İLÇE GENELİNDE YENİ BİR KAMPANYA DAHA DÜZENLİYOR. GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR ATIKLARIN KAYNAĞINDA AYRI TOPLANMASI VE SIFIR ATIK BİLİNCİNİN YAYGINLAŞMASI İÇİN BELİRLENEN TARİHLERDE EN ÇOK ATIK TESLİM EDEN VATANDAŞLARA ÇEŞİTLİ HEDİYELER VERİLECEK.

Gürsu Belediyesi, Sıfır Atık Hareketi'ne katkıda bulunmayı teşvik etmek amacıyla ilçede yeni bir kampanya başlatıyor. Bu kampanya kapsamında geri dönüştürülebilir atıkların kaynağında ayrı toplanması ve sıfır atık bilincinin yaygınlaştırılması hedefleniyor. Belirli tarihler arasında en fazla atığı teslim eden vatandaşlara çeşitli hediyeler sunularak ödüllendirilecek.

" Atığını Dönüştür, Puanını Topla, Hediyeni Kazan " Kampanyası

Gürsu Belediyesi'nin çevreci projeleri arasında yer alan "Atığını Dönüştür, Puanını Topla, Hediyeni Kazan" projesiyle ilçede geri dönüşüm bilinci artırılmaya çalışılıyor. Bu projenin son başvuru tarihi 31 Ağustos 2023 olarak belirlendi. Bu tarihler arasında mahallesinden geçen ambalaj atığı toplama aracına en fazla atığı teslim eden ve kayıt altına alan vatandaşlara çeşitli hediyeler sunulacak.

Puanlama sistemiyle yapılan yarışmanın sonunda dereceye giren katılımcılar, bisiklet, tablet, akıllı saat, manuel scooter, termos, basketbol topu, futbol topu, voleybol topu gibi çeşitli ödüllere sahip olacaklar. Gürsu Belediyesi'nin bu çevreci girişimi, atık yönetimi konusundaki farkındalığı artırmayı ve geri dönüşüm alışkanlığını teşvik etmeyi amaçlıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER