© Baykuş Haber

CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarına katılımcıların ilgisi çok büyük

UZUN BİR ARADAN SONRA HALI İHRACATININ TOPARLANARAK ESKİ DÜZEYLERİNE ULAŞMAYA BAŞLADIĞINI AÇIKLAYAN GAHİB BAŞKANI ZEYNAL ABİDİN KAPLAN YAPILAN SEÇİMLERİN ARDINDAN GÖREVE YENİDEN SEÇİLEN CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’I VE AÇIKLANAN YENİ KABİNEYİ KUTLAYARAK “EKONOMİK İSTİKRARIN ÜRETİM VE İHRACATIMIZI OLUMLU ETKİLEYECEKTİR” DEDİ.

Uzun bir aradan sonra halı ihracatının eski düzeylerine döndüğünü belirten GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, seçimlerin ardından göreve yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve yeni kabineyi kutlayarak ekonomik istikrarın üretim ve ihracatı olumlu etkileyeceğine inandıklarını ifade etti.

Kaplan, Türkiye'nin en önemli üretim ve ihracat ürünlerinden biri olan halı sektöründe mayıs ayında önemli bir toparlanma yaşandığını belirtti. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden geçen ay 159 milyon 325 bin dolarlık ihracat gerçekleştiğini söyledi. Ayrıca, GAHİB olarak milli ve yerli bir fuar düzenlemeye hazırlandıklarını ve dünya halı üretim merkezi olan Türkiye'nin uluslararası fuarcılıkta önemli bir rol üstlendiğini ifade etti.

GAHİB Başkanı, yeni hükümetin sektörün yaşadığı sorunları gündemine alacağına ve çözümler üreteceğine olan inançlarını vurguladı. Ayrıca, Türk halı sektörünün uluslararası arenada daha etkin bir rol oynamak için İstanbul'da düzenlenecek CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarı'nı duyurarak, bu fuarın Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER