© Baykuş Haber

CHP’li Günaydın: CHP demokratik bir yarışa sahne olur

Besti KARALAR/ANKARA, (DHA)- CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, partisindeki olağan kurultay süreciyle ilgili, ”Aday olmak isteyen arkadaşlarımızın nasıl aday olacaklarına ilişkin kurallar tüzüğümüzde belirtilmiştir. Kendileri aday olurlar, kurultay günü gelirler, topladıkları imzaları ortaya koyarlar, düşüncelerini kürsülerden açıklarlar ve CHP demokratik bir yarışa sahne olur” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, partisindeki olağan kurultay sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Günaydın, kurultayda aday olmak isteyenlerin nasıl aday olacaklarına ilişkin kuralların tüzüklerinde belirtildiğini belirterek, "Kendileri aday olurlar, kurultay günü gelirler, topladıkları imzaları ortaya koyarlar, düşüncelerini kürsülerden açıklarlar ve CHP demokratik bir yarışa sahne olur" dedi.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasa çağrısına da değinen Günaydın, AK Parti'nin özellikle seçimler öncesinde anayasa değişikliği girişimlerini eleştirdi. AK Parti'nin anayasa taslağını görmeden bir değerlendirme yapmanın zor olduğunu belirtti ve CHP'nin nitelikli, çağdaş, demokratik bir anayasa istediğini vurguladı. Günaydın, bu sürecin halkla birlikte yapılması gerektiğini ifade etti.

Son olarak, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in yarın CHP genel başkanlığı için adaylığını açıklaması beklenen girişimiyle ilgili de konuşan Günaydın, CHP'nin kurallarının tüzüklerinde belirtilmiş olduğunu ve parti içi demokrasiyi önemsediklerini söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER