CHP’li Karabıyık: Uzman ve başöğretmenlik kaldırılmalı
PolitikaEnes GEYİK/ANKARA, (DHA)- CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, ”Uzman ve başöğretmenlik kaldırılmalı. Unvanlar için belirlenen ücretler, başvurma koşulu için aranan kıdem ve derecedeki tüm öğretmenlere de verilmelidir. Öğretmenliğin apoletlere değil; meslek olarak güçlendirilmeye ihtiyacı vardır” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, parti merkezinde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, eğitimle ilgili çeşitli konuları ele aldı ve şunları söyledi: "Okullar tatil dönemine girdi ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu dönemi iyi bir şekilde değerlendirmesi, başarı ve başarısızlıkları değerlendirmesi ve bu konuda adımlar atması son derece önemlidir. Yeni dönemde en az 100 bin öğretmenin atanması gerekmektedir. Ayrıca, okula yeni başlayacak öğrencilerin kayıtlarının sorunsuz bir şekilde yapılabilmesi ve velilerden kayıt parası adı altında para alınmaması önemlidir. Geçen yıl okullara yeterli ücretler sağlandı denmesine rağmen velilerden gelen şikayetler üzerine örnekler sunduk ve bunları bakanlığa ilettik. Yeni kayıt döneminde bu sorunların yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması ve okulların ihtiyaçlarının gerçek anlamda karşılanması son derece önemlidir."
Karabıyık, öğretmenlik mesleğine yeni bir meslek kanununun gerektiğini vurgulayarak, "Kariyer basamakları sistemi kaldırılmalıdır. İktidar, Anayasa Mahkemesi kararını beklemeksizin öğretmen örgütleri ve sendikalarla işbirliği yaparak yeni bir meslek kanunu hazırlamalıdır. Bu büyük bir ihtiyaçtır. Ayrıca, uzmanlık ve başöğretmenlik unvanları kaldırılmalıdır. Unvanlar için belirlenen ücretler, başvurular için aranan kıdem ve derece şartlarına sahip olan tüm öğretmenlere verilmelidir. Öğretmenlik mesleği, apoletlerle değil, meslek olarak güçlendirilmelidir." şeklinde konuştu.
Karabıyık, ayrıca Türkiye'nin 12 yıllık zorunlu eğitim uygulamasına sahip olduğunu hatırlattı ve "Çocuklarımızı koruma görevi, Cumhuriyet'in kuruluş ilkelerinden biridir. Okullar, öğrenci ve öğretmenlere aittir. Okulların, eğitim dışı kurumlar tarafından faaliyet alanı olarak kullanılması doğru değildir. ÇEDES (Çocuk Eğitim ve Destekleme Kursları) protokollerinin hemen sonlandırılması gereklidir. Bu konuda ısrar edilmesi, okullarda daha fazla siyasi ve toplumsal kutuplaşmaya yol açabilir ve bu da eğitime olumsuz etki edebilir." dedi.
İlginizi Çekebilir