© Baykuş Haber

CHP’li Karabıyık: Yine sorunları ile başlayan bir eğitim öğretim yılına girdik

Rukiye MEYVECİ/ANKARA,(DHA)-CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, ”Eğitime bütçe ayırmak ya da bütçede neye önem vereceğinizi öncelemek; siyasi bir tercih. Siyasi tercihiniz, çocukların maksimum yararı, sorunların çözümü olmalıdır, olmalıydı. Ancak maalesef yine sorunları ile başlayan bir eğitim öğretim yılına girdik” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, yeni eğitim öğretim yılının başladığına dikkat çekerek, eğitim sistemindeki sorunlara ve eksikliklere değindi. Karabıyık, şunları söyledi:

"Yeni eğitim öğretim yılının başında mevcut sorunların daha da derinleştiğini görüyoruz. Halen kayıtlarda velilerden para isteniyor. Sayın Bakan Özer döneminde demişti ki; 'Her okula ihtiyaçlarını karşılamaları için para gönderdik, hiçbir ihtiyaçları yok. Zaten öyle bir yasal durum da söz konusu değil.' Sayın Bakan Tekin geldi, aynı şeyi söyledi; 'Yok öyle bir uygulama, bağış falan da yok. Hiçbir okulun ihtiyacı yok.' Herhalde farkında değiller; velilerden para toplanmaya devam ediyor. Velilere şöyle söyleniyor; 'Çocuklarınızın temiz bir tuvalete gitmesini istemez misiniz? İşte o tuvaletin temizlenebilmesi için yardımcı personel istihdam etmek zorundayız. Sizlerden gelen katkılarla bunu yapacağız. Başka paramız yok ki. Devlet de bize böyle bir yardımcı personel vermedi.' Bunlar, yaşanan gerçekler."

Karabıyık, eğitim harcamalarının yetersiz olduğunu ve buna daha fazla bütçe ayrılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, okullardaki öğle yemeği ve su gibi temel ihtiyaçların acil bir şekilde çözülmesi gerektiğini belirtti. Eğitim sistemindeki sorunların görmezden gelinmemesi gerektiğini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER