© Baykuş Haber

Çiçek açan haşhaş tarlaları eşsiz bir manzara oluşturdu

Afyonkarahisar, Türkiye'nin haşhaş üretimi ile öne çıkan önemli bir bölgesi olarak bilinir. Bu bölgede çiçek açan haşhaş tarlaları, görsel bir şölen sunuyor. Afyonkarahisar merkezi ve çevresindeki ilçeler, Sandıklı, Bolvadin, Çay, Çobanlar gibi birçok yerde ekilen haşhaşlar çiçek açarak görsel bir şölen oluşturuyor.

Özellikle Sandıklı ilçesinin Oda köyünde bulunan yaklaşık 4 bin metrekarelik tarla, haşhaş, gelincik ve yaban çiçeklerinin bir arada açtığı nadir bir manzaraya sahip. Beyaz haşhaşın, kırmızı gelinciklerin ve mor yaban çiçeklerinin bir arada görüntüsü, göz alıcı bir renk paleti sunuyor. Fotoğraf tutkunları, bu güzel manzara karşısında hatıra fotoğrafları çektiriyorlar.

Amatör doğa fotoğrafçısı Asım Yıldız, bu nadir manzarayı fotoğraflamak için 3 yıl boyunca beklediklerini belirtiyor. Renklerin bu şekilde buluşmasının ender bir durum olduğunu ifade eden Yıldız, tarla içindeki bu çiçeklerin fotoğrafçılar için bulunmaz bir nimet olduğunu söylüyor.

Ayrıca, dronlarla havadan çekilen görüntüler, tarlaların yerden olduğu gibi havadan da eşsiz bir manzara sunduğunu gösteriyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER