© Baykuş Haber

Çiçekçi dede, kendi yetiştirdiği fidelerle ekonomik gelir elde ediyor

KAHRAMANMARAŞ'TA 70 YAŞINDAKİ ÇİFTÇİ, YETİŞTİRDİĞİ ÇİÇEK FİDELERİNİ SATARAK GEÇİMİNİ SAĞLIYOR.

Kahramanmaraş'ta yaşayan 70 yaşındaki Bilal Demir, hayatının son dönemlerini, kendi köyünde yetiştirdiği çiçek ve meyve fidelerini satarak geçiriyor. Onikişubat ilçesindeki Kültür Merkezi arkasında kurduğu tezgahında çalışan Demir, 55 yıldır aralıksız olarak çalışmanın tadını çıkarıyor. İlerlemiş yaşına rağmen çalışmaktan keyif alan Demir, bu sayede hem ekonomik olarak destek sağlıyor hem de insanlara faydalı bir yaşam sürdürüyor.

70 yaşındaki Bilal Demir, "55 yıldır çiftçiyim. Çiçekçilikle uğraşıyorum ve ömrümü bu şekilde iyi işlerle geçirmeye çalışıyorum. İnsanlara faydalı işler yapmaya çalışıyorum. Burada kendi ürettiğim çiçekleri, fideleri insanların ihtiyaçları için satıyorum. 14 çeşit kaktüsüm var. 100 çeşit meyve fidanım var. Mezarlıklara dikilecek 15-20 çeşit çiçeklerim var. Fidelerin hepsi soğuk ve sıcağa karşı dayanıklı ve doğal" diyor.

Geceleri dahi müşterilere hizmet ettiğini belirten Demir, "Ben arabada yatıyorum ve geceleri dahi müşterilerim geliyor. İhtiyaçları olanlar söylüyorlar, ben de arabadan inip veriyorum. Gecenin üçünde dahi müşterilerim geliyor. Bazıları uygun buluyor, bazıları pahalı buluyor bu şekilde devam ediyorum" şeklinde konuşuyor.

Kendisini insanlara faydalı olmaya adamış olan Demir, "Boş zamanlarımı kahvehanelerde geçirmek yerine böyle işlerle uğraşarak kendimi insanlara faydalı olmaya adıyorum. Burada hem geçimimi sağlıyorum hem sıhhatliyim hem de huzurluyum" diyerek mutluluğunu ifade ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER