© Baykuş Haber

Çiftçilere 1 milyon lira değerinde yüzde 100 hibeli makine desteği

ELAZIĞ’DA ÇİFTÇİLERE DAP DESTEKLİ YÜZDE 100 HİBELİ 1 MİLYON 300 BİN LİRA DEĞERİNDE YEM İŞLEME VE MAKİNE DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Elazığ'ın Baskil ilçesinde çiftçilere yönelik olarak gerçekleştirilen 1 milyon 300 bin liralık yem işleme ve makine dağıtım projesi hakkında bilgi veren bir yazıyı özgünleştireyim:

Baskil ilçesinde, Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinasyonunda hazırlanan ve DAP İdaresi Başkanlığı tarafından kabul gören "Yem Bitkisi Ekiliş ve Üretim Alanlarının Arttırılması Projesi" kapsamında gerçekleştirilen program, coşkuyla karşılandı. Program, açılış konuşmaları ve kurdele kesme töreni ile başladı. Toplam değeri 1 milyon 300 bin lira olan 8 adet makine, çiftçilere yüzde 100 hibe desteğiyle dağıtıldı.

Baskil Kaymakamı Ömer Tuğrul Kundakçı, proje hakkında şunları söyledi: "Devlet olarak temel bir ilkeye sahibiz: İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. İlçemizde tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın daha kaliteli ve verimli koşullarda çalışabilmesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bu projede de bunu görüyoruz. Çiftçilerimizin daha verimli ve kaliteli tarım yapabilmeleri, hayvancılık yapabilmeleri için bu projeyi hayata geçirdik. İlerleyen zamanlarda da benzer projelerle ilçemizin kalkınmasına katkı sağlamaya devam edeceğiz."

Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Kılıç ise projenin amacını şu sözlerle açıkladı: "Meraların ve hayvancılığın yönetiminde iyi sonuçlar elde edebilmek için elimizdeki imkanları en iyi şekilde kullanmalıyız. Bu nedenle Baskil ilçesinde, makine ve ekipman eksikliği tespit ettik ve bu eksikliği gidermek için bir proje hazırladık. Bu projeyi yüzde 100 hibe desteği ile hayata geçirdik. Bu ekipmanlar, ilçede meraların düzenli bakımını ve yem bitkilerinin ekiminden saklanmasına kadar birçok işlemi kolaylaştıracak. Çiftçilerimize destek olmaktan mutluluk duyuyoruz."

Proje kapsamında dağıtılan makine ve ekipmanlar, ilçedeki tarım ve hayvancılık faaliyetlerini olumlu yönde etkilemeye devam edecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER