© Baykuş Haber

Çiftçilere seracılık kursu verildi

AYDIN’IN EFELER İLÇESİNDE TARIMA DESTEK VERMEK AMACIYLA AÇILAN “SERACILIK” KURSUNDA EĞİTİMLER ARALIKSIZ DEVAM EDERKEN, 168 SAAT SÜREN EĞİTİMLERİN SONUNDA ÜRETİCİLER BELGELERİNE KAVUŞACAK.

Aydın'ın Efeler ilçesinde tarıma destek amacıyla düzenlenen "Seracılık" kursu, üreticilere yönelik eğitimlerin başarıyla sürdüğü bir platform olarak faaliyet göstermektedir. Bu kurs, Efeler İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Efeler İlçe Halk Eğitimi Merkezi ve Efeler Ziraat Odası işbirliği ile gerçekleştirilmektedir. Kurs, tarımsal ekoloji, üretim alanlarının hazırlanması, örtü altı sistemleri, sera tesislerinin kurulumu, sera içi yetiştiricilik gibi teorik konuları içermektedir.

Seralarda sebze üretimi konusunda daha kaliteli ve bilinçli üretim sağlamak amacıyla düzenlenen seracılık kursları, kursiyer çiftçilere eğitim sonunda sınav yapılacaktır. Bu sınavı başarıyla geçen kursiyerlere "Seracı Belgesi" verilecektir. Eğitimler, 168 saatlik bir süreyi kapsamaktadır ve 12 Haziran tarihinde tamamlanması planlanmaktadır.

Efeler İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, çiftçilere yönelik bu eğitimlerin çiftçilerin bilgi ve becerilerini artırmayı hedeflediği ve işbirliği ile başarıyla sürdüğü vurgulanmıştır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER