© Baykuş Haber

Çiftlikköyde TUFAG rüzgarı esti

YALOVA TURİZM FOLKLOR ARAŞTIRMA GELİŞTİRME SPOR KULÜBÜ’NÜN (TUFAG) BU YIL 36’NCISINI DÜZENLEDİĞİ ULUSLARARASI HALK DANSLARI FESTİVALİ ÇERÇEVESİNDE HALK OYUNU EKİPLERİ ÇİFTLİKKÖY’DE GÖSTERİLER SAHNELEDİ.

Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Spor Kulübü (TUFAG), bu yıl 36. kez düzenlediği Uluslararası Halk Dansları Festivali kapsamında büyüleyici gösterilere ev sahipliği yaptı. Etkinlik, Çiftlikköy Mokamp alanında gerçekleşti ve bölge halkı tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.

Gece, Gürcistan ekibinin enerjik danslarıyla başladı ve ardından sırasıyla Meksika, Hindistan, Endonezya, Kuzey Makedonya ve Bosna Hersek ekipleri sahne aldı. Renkli kıyafetleri ve otantik müzikleriyle sahnede büyüleyici bir performans sergileyen ekipler, izleyicilerden büyük alkış aldı.

1986 yılından bu yana düzenlenen festival kapsamında, Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması ve Otantik Kostüm Yarışması da gerçekleştirildi. Bu yarışmalara Bosna Hersek, Endonezya, Hindistan, Gürcistan, Karadağ, Meksika, Hırvatistan, Sırbistan ve Karadağ gibi ülkelerden katılan ekipler büyük bir heyecanla performans sergiledi.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, TUFAG'ın dünyanın dört bir yanından gelen ekipleri ağırladığı bu renkli etkinliğin, kendi kültürlerini tanıtan bir şölen olduğunu belirtti ve yarışmaya katılan ekiplere başarılar diledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER