© Baykuş Haber

Çin, Fukushima atık sularının okyanusa salınması planını eleştirdi

Beril SÖNMEZ, (DHA) ?? Çin’in Tokyo Büyükelçisi Wu Jianghao, Japonya’nın Fukushima Daiichi nükleer santralindeki yaklaşık 1,3 milyon metreküp suyun okyanusa boşaltmasının derhal askıya alınması gerektiğini açıkladı.

Çin'in Tokyo Büyükelçisi Wu Jianghao, Japonya'nın Fukushima Daiichi nükleer santralinden okyanusa yapmayı planladığı su tahliyesinin derhal askıya alınması gerektiğini açıkladı. Jianghao, açıklamasında nükleer santrallerin su tahliyesi yaptığını ancak bu suyun soğutma suyu olduğunu belirtti ve Fukushima suyunun özellikle endişe verici olduğunu ifade etti.

Büyükelçi Jianghao, suyun içerdiği radyonüklid türlerinin etkili bir arıtma teknolojisi olmadan denize boşaltılmasının riskli olduğunu ve bu sürecin nasıl denetleneceği, izleneceği ve güvenilirliğinin nasıl sağlanacağı konularında belirsizlikler olduğunu dile getirdi.

Çin'in pozisyonunu net bir şekilde açıklayan Jianghao, Japon hükümetini denizden tahliye planını askıya almaya, uluslararası toplumla ciddi bir şekilde müzakere etmeye ve güvenli, şeffaf ve kabul edilebilir tahliye yöntemlerini bulmak için işbirliği yapmaya çağırdı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER