© Baykuş Haber

Çin, hükümet çalışanlarına iPhone yasağı getirildiği yönündeki haberleri yalanladı

ÇİN, HÜKÜMET ÇALIŞANLARINA İPHONE YASAĞI GETİRİLDİĞİ YÖNÜNDEKİ HABERLERİ YALANLADI

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, son günlerde Çin hükümetinin iPhone ve diğer yabancı markalı akıllı telefonları hükümet çalışanlarına yasakladığı yönündeki haberleri reddederek, "Çin, Apple ve diğer yabancı markalara ait akıllı telefonların alımını ve kullanımını yasaklayan herhangi bir yasa veya yönetmelik çıkarmadı" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde, Çin hükümetinin memurlarına, iPhone ve diğer yabancı markalı akıllı telefonları kullanmalarını yasakladığına dair haberler ortaya çıkmıştı, ancak Çin Dışişleri Bakanlığı bu haberleri yalanladı. Sözcü Mao Ning, bu haberlerin temelsiz olduğunu belirterek, "Çin, Apple gibi yabancı markalara ait telefonların alımını ve kullanımını yasaklayan herhangi bir yasa veya yönetmelik yayınlamadı. Ancak son dönemlerde Apple'ın telefonlarıyla ilgili güvenlik endişelerinin medyada yer aldığını gözlemledik. Çin hükümeti, bilgi ve siber güvenliğe büyük önem atfetmekte olup hem yerli hem de yabancı şirketlere adil davranmaktadır" şeklinde konuştu.

Mao ayrıca, Çin'deki tüm cep telefonu şirketlerine yasa ve yönetmeliklere sıkı sıkıya uymaları ve "bilgi güvenliği yönetimini güçlendirmeleri" konusunda çağrıda bulundu.

Apple, bu haberlerin ardından Çin'deki hisselerinde yaklaşık 200 milyar dolarlık bir kayıp yaşamıştı, zira Çin hükümetinin Apple ürünlerini kullanan memurlara getirdiği yasak, şirketin Çin pazarında değer kaybetmesine neden olmuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER