© Baykuş Haber

Çınar Akademiye rekor başvuru

İZMİT BELEDİYESİ'NİN EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLAMA ADINA HİZMETE SUNDUĞU ÇINAR AKADEMİ’NİN YAPILAN KURUM KABUL SINAVINA 600 GENÇ BAŞVURUDA BULUNDU.

İzmit Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliğini artırmak amacıyla başlattığı Çınar Akademi projesine gençlerin büyük ilgi gösterdiğini açıkladı. İzmit Belediyesi tarafından sunulan bu eğitim fırsatına 600 genç başvuruda bulundu.

İzmit Belediyesi Çınar Akademi, sadece bir yılda kentin önde gelen eğitim programlarından biri haline gelmiş durumda. Özellikle üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan dezavantajlı öğrencilere yönelik bir umut kaynağı haline gelmiş olan Çınar Akademi'nin kurum kabul sınavı büyük ilgi gördü. Bu yıl düzenlenen kurum kabul sınavına yaklaşık 600 başvuru yapıldı ve yapılan sınav sonucunda Çınar Akademi'ye kabul edilecek 105 öğrenci belirlendi.

Başvuran gençler ve aileleri, bu ücretsiz eğitim fırsatı için İzmit Belediye Başkanı Hürriyet ve Çınar Akademi personeline teşekkürlerini iletti. İzmit Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliği sağlama misyonunu başarıyla sürdürmeye devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER