© Baykuş Haber

Çınar: “Eğitime destek, geleceğe yapılacak en büyük yatırımdır”

YEŞİLYURT BELEDİYESİ, 6 ŞUBAT 2023 TARİHİNDE MALATYA İLE BİRLİKTE 11 ŞEHRİMİZDE BÜYÜK BİR YIKIMA NEDEN OLAN ‘ASRIN FELAKETİ’ BÜYÜK DEPREMLERİN ARDINDAN EVLERİ AĞIR HASAR ALAN YA DA YIKILAN/YIKILACAK OLAN VATANDAŞLARIN KONAKLADIĞI KONTEYNER KENTLERDE KALAN İLKOKUL BİRİNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİNE EĞİTİM SETİ DAĞITIYOR. BAŞKAN ÇINAR, EĞİTİME YAPILAN YATIRIMLARIN GELECEĞE YAPILAN EN BÜYÜK YATIRIM OLARAK GÖRDÜKLERİNİ SÖYLEDİ.

Yeşilyurt Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından evleri ağır hasar alan ve konteyner kentlerde yaşayan ilkokul birinci sınıf öğrencilerine eğitim setleri dağıtıyor. Bu çocuklar için hazırlanan eğitim setleri içerisinde silgiden cetvele, makastan boyama kalemlerine kadar gerekli kırtasiye malzemeleri bulunuyor. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Kuyuönü Konteyner Kenti'ni ziyaret ederek, aileleriyle birlikte yaşayan ilkokul birinci sınıf öğrencilerine bu setleri hediye etti. Başkan Çınar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitime yönelik yatırımlarına katkıda bulunarak, eğitimin önemini vurguladı.

Çocukların geleceğin teminatı olduğunu söyleyen Başkan Çınar, "Eğitime yapılan yatırım, geleceğe yapılan en büyük yatırımdır. Eğitimi her zaman öncelikli olarak ele alıyoruz ve bu yönde projelere ve yatırımlara öncelik veriyoruz. Ülkemizde eğitim ve öğretim dönemi başladığında, konteyner kentlerde misafir ettiğimiz ailelerimize her koşulda destek olmaya devam ediyoruz. Deprem sonrası yaşadıkları zorlukları birlikte aşmak ve sorunları çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. Eğitime yönelik hizmetleri öncelikli olarak ele alıyoruz ve konteyner kentlerdeki ilkokul birinci sınıf öğrencilerine, eğitim hayatlarına ilk adımlarını attıkları bu dönemde yanlarında olduğumuzu hissettirmek için eğitim seti dağıtma kararı aldık" dedi.

Başkan Çınar, çocuklara eğitim setlerini verdikten sonra onları okullarına makam aracıyla götürdü.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER