© Baykuş Haber

Çinde yollarda yarık oluştu: 3 binden fazla kişi tahliye edildi

Çin'in Tianjin kentindeki bir siteden geçen yol üzerinde meydana gelen çatlaklar nedeniyle, 3 bin 899 kişi evlerinden tahliye edildi. Jinnan semtinde bulunan bir siteden geçen yolun birçok noktasında 31 Mayıs'ta çatlaklar oluştuğu tespit edildi.

Tianjin yerel yönetimi tarafından yapılan açıklamada, bu olayın "ani jeolojik bir afet" olarak sınıflandırıldığı ve çatlakların yerin bin 300 metreden daha derin bölgelerindeki yeraltı boşluklarından kaynaklanmış olabileceği ifade edildi. Bu tür çökmelerin jeotermal kuyularda yapılan sondaj çalışmaları sonucunda meydana gelmiş olabileceği de göz önünde bulunduruldu.

Bölgenin daha detaylı olarak gözlemlenmesi ve araştırılması amacıyla farklı bakanlıklardan 20'den fazla uzman ve 10'dan fazla profesyonel ekip bölgeye çağrıldı.

Çatlakların ortaya çıkmasının ardından 3 Haziran'dan bu yana en az 3 binada yaşayan 3 bin 899 kişi evlerinden tahliye edildi ve yakındaki otellere yerleştirildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, binaların çevresindeki yolların kabardığı, binalarla zemin arasında çatlaklar oluştuğu görülebiliyor. Bu tür olaylar, yerel yönetimler ve uzman ekipler tarafından detaylı bir şekilde incelenmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER