© Baykuş Haber

Çini İşlemeciliği Atölyesi Dönem Sonu Sergisi TÜDAMda açıldı

TÜRK DÜNYASI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (TÜDAM) VE TEPEBAŞI HALK EĞİTİM MERKEZİ İŞ BİRLİĞİYLE “TÜRK DÜNYASININ ALTIN ELLERİ: ÇİNİ İŞLEMECİLİĞİ ATÖLYESİ DÖNEM SONU SERGİSİ” TÜDAM’DA AÇILDI.

Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜDAM) ile Tepebaşı Halk Eğitim Merkezi'nin iş birliğiyle gerçekleştirilen "Türk Dünyasının Altın Elleri: Çini İşlemeciliği Atölyesi Dönem Sonu Sergisi," TÜDAM'da sanatseverlerle buluştu.

Açılışa TÜDAM Müdürü Prof. Dr. Haşim Şahin, Tepebaşı Halk Eğitim Müdürü Abuzer Hakverdi, öğretim üyeleri ve sanatseverler katıldı. Serginin açılışında konuşan TÜDAM Müdürü Prof. Dr. Haşim Şahin, sanatın insanların içlerindeki estetik duygularını ve güzelliği dışa vurduğunu ifade etti. Çini İşlemeciliği Atölyesi Dönem Sonu Sergisi'nin bir geleneği temsil ettiğini belirterek, bu gelenekte emeği geçenlere teşekkür etti.

TÜDAM Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Aysel Kaya ise sergide yer alan eserlerin tam anlamıyla sanat eseri değerinde olduğunu vurgulayarak, öğrencilerin el emeği eserlerini övdü.

Çini Eğitmeni Hatice Doyuk, iki yıldır TÜDAM ve Tepebaşı Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle çini işlemeciliği kursu verdiğini ve sergide yaklaşık 400 parça ürünün sergilendiğini söyledi. Doyuk, öğrencilerini başarılı çalışmaları için tebrik etti.

Dönem Sonu Sergisi, 14 Haziran tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Bu sergi, çini işlemeciliği sanatının güzelliklerini ve öğrencilerin emeklerini sanatseverlerle buluşturuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER