© Baykuş Haber

Cinsel tacizle suçlanan vali yardımcısı, yayımlanmamış haberler için yayın yasağı istedi

Fahrettin TOKER/ KIRŞEHİR, (DHA)- KIRŞEHİR’e 6 ay önce vali yardımcısı olarak atanıp, 4 ay önce de Ankara Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı’nda (GAMER) geçici olarak görevlendirilen Alper Balcı, avukatı aracılığıyla hakkında yapılan ve yayımlanmamış cinsel taciz soruşturması haberleri için yayın yasağı talebinde bulundu. Mahkeme, 20 Haziran’da bu talepleri kısmen kabul ederek, aralarında 12 haber ile bir tweetin erişime engellenmesine, Balcı ile ilgili henüz yayımlanmamış haberlere ilişkin erişim engeli ve yayın yasağı talebinin ise reddine kadar verdi.

Kırşehir'e 6 ay önce vali yardımcısı olarak atanıp, sonrasında Ankara Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı'nda (GAMER) geçici olarak görevlendirilen Alper Balcı, avukatı aracılığıyla hakkında yapılan ve yayımlanmamış cinsel taciz soruşturması haberleri için yayın yasağı talebinde bulundu. Mahkeme, 20 Haziran’da bu talepleri kısmen kabul ederek, aralarında 12 haber ile bir tweetin erişime engellenmesine, Balcı ile ilgili henüz yayımlanmamış haberlere ilişkin erişim engeli ve yayın yasağı talebinin ise reddine kadar verdi.

Eskişehir'de yaşayan M.Ç. isimli kadın, GAMER Başkanlığı'na 4 ay önce geçici olarak görevlendirilen Kırşehir Vali Yardımcısı Alper Balcı'dan, Eskişehir'de vali yardımcısı olarak görev yaptığı süreçte kendisine cinsel tacizde bulunduğu, hakaret ve tehdit ettiği gerekçesiyle geçen yıl suç duyurusunda bulundu. Soruşturmanın yetkisizlik kararı nedeniyle Ankara Başsavcılığı'na gönderilmesinin ardından, Ankara Başsavcılığı, M.Ç.'nin sunduğu yazışmaları yetersiz buldu ve takipsizlik kararı verdi. Bunun üzerine Vali Yardımcısı Balcı, avukatı aracılığıyla yayın yasağı talebinde bulundu.

Sulh Hakimliği, bu talebi değerlendirdi ve başvuranın kişilik haklarının zedelenmediği, bu nedenle yayın yasağı talebini reddetti. Ayrıca daha önceden yayınlanmış olan haberler ve bir tweet hakkında ise erişim engeli kararı verdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER