© Baykuş Haber

Cirit şöleni nefesleri kesti

ATA SPORU CİRİT, DERİNCE'DE GERÇEKLEŞTİRİLEN GELENEKSEL ŞÖLENLE NEFESLERİ KESTİ. YOĞUN KATILIMIN OLDUĞU ŞÖLENDE SPORCULAR KIYASIYA YARIŞTI.

Kocaeli'nin Derince ilçesinde düzenlenen cirit şöleni, katılımcıları büyüledi. Derince Belediyesi ve Kocaeli Erzurumlular Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen "Ata Sporumuz Cirit Şöleni" büyük ilgi gördü. Şölen, 3. kez düzenlenmesine rağmen geleneksel hale gelen bir etkinlik haline geldi. Ertuğrul Gazi Bulvarı'nda kurulan alanda gerçekleşen şölende, yağışlı havaya rağmen protokol ve vatandaşlar yoğun bir katılım sağladılar.

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ve Kocaeli Erzurumlular Derneği Başkanı Avni Gözütok'un ev sahipliği yaptığı etkinliğe, AK Parti Kocaeli Milletvekili Sadettin Hülagü, Veysal Tipioğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, AK Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar.

Programda ozanlar, sanatçılar ve Erzurum Bar ekibi sahne aldılar. Ayrıca Çayırova Anadolu Spor Kulübü Derneği'nin cirit ekibinin gösterileri de büyük beğeni topladı. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, geleneklerin yaşatılmasına büyük önem verdiklerini vurgulayarak, "Bu etkinliği iki yıldır düzenliyoruz ve sizlerin yoğun ilgi gösterdiği bir etkinlik haline geldi. Geçmişini bilmeyen, geleceğini doğru şekilde planlayamaz. Bizim amacımız, kültürümüzü gelecek nesillere aktararak geleneklerimizden kopmadan yarınlara güzel bir miras bırakmak" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER