© Baykuş Haber

Çocuk Bilim Parkına ziyaretçi akını

MENTEŞE BELEDİYESİ ÇOCUK BİLİM PARKI 1 YILDA 21 BİN 891 ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI. MENTEŞE’DE ÇOCUKLARIN BİLİMSEL GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAYAN BİLİM PARKI, İÇERİSİNDEKİ BİLİMSEL DENEY SETLERİNİN YANI SIRA ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİM MERKEZİ İLE DE TEKNOLOJİYE VE BİLİME MERAKLI GENÇLERİN İLGİ ODAĞI OLUYOR.

Menteşe Belediyesi Çocuk Bilim Parkı, bir yıl içinde 21,891 ziyaretçi ağırlayarak çocukların ve gençlerin bilimsel gelişimine katkı sağladı. Bilim parkı, bilimsel deney setlerinin yanı sıra Robotik ve Kodlama Eğitim Merkezi ile teknoloji ve bilim meraklılarının ilgisini çekiyor.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, çocukların ve gençlerin bilim parkına gösterdikleri ilginin artarak devam ettiğini belirtti. Gümüş, "Çocuk Bilim Parkı, sadece Menteşe'den değil, çevre il ve ilçelerden gelen ziyaretçilere de ev sahipliği yapıyor. Parkımız, bir yıl içinde 21,891 ziyaretçiyi ağırladı. Bu oldukça önemli bir sayı çünkü çağımız bilim ve teknoloji çağı. Gençlerimiz, bu çağı ancak bilimin rehberliğinde ve teknolojiyi yakından takip ederek yakalayabilirler" dedi.

Başkan Gümüş, parktaki deney setlerinin çocukların bilimi eğlenerek öğrenmelerine olanak sağladığını ve bu yöntemin bilgiyi daha etkili bir şekilde öğrenmelerine yardımcı olduğunu vurguladı. Ayrıca, uzman eğitmenlerin de parkı ziyaret eden çocuklara eşlik ettiğini söyledi.

Geçtiğimiz yıl hizmete açılan Robotik ve Kodlama Eğitim Merkezi'nde ücretsiz eğitimlerin devam ettiğini belirten Başkan Gümüş, öğrencilere kodlama ve robotik proje hazırlama eğitimi verildiğini ifade etti. Öğrencilerin yaptıkları projeleri ulusal ve uluslararası yarışmalarda sergilemeyi hedeflediklerini söyledi. Ayrıca, mobil oyun geliştirme eğitimleri alan öğrencilerin, patentini aldıkları oyunları akıllı telefonlara ve bilgisayarlara indirilebilir şekilde sunacaklarını belirtti.

Başkan Gümüş, Menteşe Belediyesi Çocuk Bilim Parkı'nın kentteki çocuklara ve gençlere hizmet vererek bilim ve teknolojiye ilgi duymalarını teşvik etmeyi amaçladığını vurguladı. Parkın açık olduğu gün ve saatler hakkında bilgi vererek, eğitim kurumlarının ziyaretlerini organize etmeleri için randevu alabilecekleri bir iletişim numarası sundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER