© Baykuş Haber

Çocuk gelişim merkezlerinde minikler okula dönmenin heyecanını yaşadı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KADIN VE AİLE HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI BÜNYESİNDE HİZMET VEREN ADİLE TEYZE, MÜNİR ÖZKUL, HALKKENT, TARSUS’TAKİ BEGONVİL VE YENİCE’DEKİ YAŞAR BAYBOĞAN ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİ, 2023-2024 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILININ BAŞLAMASIYLA BİRLİKTE, YENİ DÖNEME BAŞLANGIÇ YAPTI.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı Adile Teyze, Münir Özkul, Halkkent, Tarsus’taki Begonvil ve Yenice’deki Yaşar Bayboğan Çocuk Gelişim Merkezleri, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte yeni döneme başladı. Bu merkezlerde 36 ile 72 ay arasındaki çocuklar, uzman kadro eşliğinde eğitim programlarına tabi tutuluyor. Yeni dönemin başlaması dolayısıyla çocuk merkezlerinde "Okulumda İlk Günüm" adlı etkinlik düzenlendi. Bu etkinliklerde çocuklar, oyun bahçesinde oyunlar oynayarak yeni döneme mutlu bir şekilde başladılar.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Çocuk Gelişim Merkezleri Eğitim Koordinatörü Özlem Tanışık, yeni dönemin başlamasıyla birlikte çocuk gelişim merkezlerinde oryantasyon sürecini başlattıklarını belirterek, çocukların ve eğitmenlerin heyecanlı olduklarını ifade etti. Tanışık ayrıca, çocukların Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin çocuk merkezlerinde güvende olduklarını vurguladı.

Çocukların eğitimine katkı sağlayan iyi öğretmenlere sahip olmanın büyük bir şans olduğunu da belirten Tanışık, oryantasyon süreci kapsamında çocuklarla sınıf içi aktiviteler ve eğlenceli etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Ayrıca ebeveynlere uyum süreci hakkında bilgilendirmeler yaptıklarını ve çocukların okula alışmasına yardımcı olduklarını ifade etti.

Okulunu çok özlediğini belirten öğrencilerden Asil Tuğra Akça, okulu ve öğretmenlerini çok sevdiğini ve arkadaşlarını özlediğini dile getirdi. Yazın yüzdüğünü ve kumda oynadığını ancak okula döndüğü için mutlu olduğunu ifade etti.

Alya Yeşilot ise okula dönmenin ve öğretmenlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Okulda birçok güzel etkinlik yaptıklarını ve hepsinin çok keyifli olduğunu belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER