© Baykuş Haber

Çocuk İhmal-İstismarı ve Dijital Mahremiyet Bilinci projesi sürüyor

AFYONKARAHİSAR’DA YÜRÜTÜLEN ‘ÇOCUK İHMAL-İSTİSMARI VE DİJİTAL MAHREMİYET BİLİNCİ’ PROJESİ ÇERÇEVESİNDE 200 OKULDA GÖREVLİ 1311 ÖĞRETMENE ONLİNE PLATFORMDA DİJİTAL MAHREMİYET EĞİTİMLERİ VERİLDİ.

Afyonkarahisar'da yürütülen 'Çocuk İhmal-İstismarı ve Dijital Mahremiyet Bilinci' projesi kapsamında, 200 okulda görevli 1311 öğretmene dijital mahremiyet eğitimleri online platformda sunuldu. Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın talimatıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen bu proje, çocukların kişisel sınırlarını, iyi-kötü dokunuşları, 'hayır' diyebilme becerilerini, çocuk ihmal ve istismarından korunma yöntemlerini ve aile içi dijital mahremiyeti öğretmek amacıyla gerçekleştiriliyor.

Afyonkarahisar merkez ilçede bulunan 200 okulda görev yapan toplam 1311 öğretmene, dijital mahremiyet eğitimi online platform üzerinden verildi. Proje kapsamında ayrıca rehber öğretmen veya psikolojik danışmanı olmayan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ile velilerine yönelik seminerler düzenlendi. Planlanan öğrenci ve veli seminerleri sırasında, mart ayında 99 okulda toplam 9367 öğrenciye ve nisan ayında 101 okulda toplam 1072 veliye Çocuk İhmal-İstismarı ve Dijital Mahremiyet Bilinci eğitimleri verildi. Bu proje, çocukların güvende olmalarını sağlamak ve dijital dünyada mahremiyetlerini korumalarına yardımcı olmayı amaçlıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER