© Baykuş Haber

Çocuklar belgesel hakkında bilgilendirildi

UNESCO DÜNYA MİRAS LİSTESİ'NDE YER ALAN KARABÜK'ÜN SAFRANBOLU İLÇESİNDE BU YIL 24. KEZ KAPILARINI AÇAN ULUSLARARASI ALTIN SAFRAN BELGESEL FİLM FESTİVALİÇERÇEVESİNDE 7-12 YAŞINDAKİ ÇOCUKLARA BELGESEL İLE İLGİLİ BİLGİLER VERİLDİ.

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan Safranbolu ilçesinde, 24. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'nin düzenlendiği bu yıl, 7-12 yaş aralığındaki çocuklara belgeselcilik hakkında temel bilgiler verildi.

Kültürel Miras ve Korumacılık temasıyla gerçekleşen festival, çeşitli etkinliklerle sona eriyor. Bu kapsamda, geleceğin belgeselcilerini yetiştirmeyi amaçlayan bir etkinlik düzenlendi. Belgeselci Çağrı Bayındırlı, çocuklara belgesel türleri hakkında bilgilendirme yaparak, nasıl çekildiği konusunda örnekler sundu. Bayındırlı, bu tür etkinliklerin geleceğin belgeselcileri için önemli olduğunu vurgulayarak, "Geleceğin belgeselcilerini yetiştirme noktasında adımımız olur diye düşündük. Belgesel türleri nedir? Nasıl çekilir? Bunlar hakkında bilgilendirme yaptık. Belgesellerle ilgili örnekler gösterdik. Biz çok keyif aldık" şeklinde konuştu.

Bu etkinlik, genç kuşakların belgeselcilik alanında ilgi ve yeteneklerini geliştirmelerine katkı sağlayacak önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER